Yanlış yapıldığı takdirde temizliğin hem çok zaman alacağını, hem de evinize zarar verebileceği bir gerçektir. Temizlikte doğru, çabuk ve en hızlı sonucu almak için, kullanılan ürün ve aletlerin özellikleri ve nasıl kullanılacağının iyi bilinmesi ve evde takip edilmesi gereken temizlik sırasına dikkat edilmelidir. temizliğin püf noktaları şunlardır:
- Öncelikle kaba kirleri temizleyin. Daha ince temizliği, kademe kademe yapın.
- Temizlik ürününün derine işlemesi için biraz zaman gerekir.böylelikle, kullandığınız malzeme temizlediğiniz yerde biraz kalmalı, bu aşamadan sonra durulama veya kurulama yapmalı.
- Kir ve lekeler sıcak su ile daha çabuk giderilir. yağ çözücüleri katkılı ürünleri kullanmak daha sağlıklı olacaktır. Sildiğiniz yerleri kuru ve temiz bir bezle kurulamanız gerekir…
- El ile temizlenen lavabo, klozet ve duş kabini sağlığımız için en temizliği en çok önem arzeden yerlerdir.
- Temizleme suyunu sık sık değiştirmek gerekir.
- Her türden temizlik ürününü her yerde; örneğin çamaşır deterjanını hem banyoda hem de salon döşemesini temizlemek için kullanmayın.
- Pürüzlü yüzeylerdeki lekeler ovulduğunda daha kolay çıkar. Ama bazı yüzeyleri aşırı ovmak daha zararlı olacaktır.
- Halı ve yerlerde kullanılan temizlik bezleri, fırçaları çok temiz olmalı. Yerleri sildiğimiz bir bezle koltukları silersek farkında olmadan mikrop yayabiliriz.
- Uzun zamandır temizlenmemiş, yerleşmiş kirler için leke çıkarıcılardan, plastik yüzey temizleyici gibi malzemelerden yardım alın.
- Mobilyaların tozlarını nemli bezle silin. Kirlerr varsa, yüzeyi bozmayacak özel temizleyiciler ya da deterjanlar kullanın.
- Kapı kolları ya da merdiven kenarı gibi yüzeyleri, önce sıcak su ile ve sonra hijyenik bir ürünle silin.
- Halıdaki leke silinirken lekeyi dış çevresinden merkezine doğru temizleyin. Leke çıkartma işleminin başarısı için dağılmadan temizlenmesi çok önemli.
- Cilalama, mobilyalar üzerindeki kir ve tozları kusursuz temizleyerek ahşabın doğal güzelliğini koruyacak ve doğal kalmasını sağlar, ömrünü uzatacaktır.
- Dolapların temizliğinde güçlü deterjanlar ve aşındıran, abrasif sabun veya temizleyici kullanmaktan kaçının. Mutfak dolaplarını temizlemede deterjan ve yağ kalıntıları özel malzemelerle çıkar.
- Ahşap ürünlerini nemden uzak tutun. Islandığında mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde kurulayın.
- Temizlik ürünlerinin kapaklarını açık bırakmayın.